Uutiset - bitcoinsuomi
×

Message

The mail function has been disabled by an administrator.

Auastrialainen toimittaja hukkasi lähes 5 miljoonan dollarin edestä bitcoineja.

29.5


Bitcoin teki kaikkien aikojen kurssihuippunsa

Bitcoinin kurssi on noussut yli 1750 dollarin (euroissa yli 1600) suurimmissa vaihtopörsseissä tällä viikolla. Lue lisää aiheessta täältä.

11.5


Petteri Järvinen: Bitcoin ei kelpaa oikeissa kaupoissa

Petteri Järvinen oli testannut maksamista kivijalkakaupoissa Helsingissä huonoin kokemuksin. Petteri Järvinen on oikeilla linjoilla johtopäätöksissään, tämän sivun mielipide on myös että Bitcoin on parhaimillaan verkossa tapahtuvissa maksuissa (toki Bitcoinissa on paljon muitakin hyviä puolia).

31.1


TS: Skanssissa on nyt Bitcoin-automaatti

28.1


Yle: Bitcoin-automaatit lisääntyvät Suomessa - seuraava avataan Kouvolaan

28.1


Arvopaperi lehti: Bitcoin voi olla tervetullut lisä salkkuun

Arvopaperi lehti on  tehnyt artikkelin bitcoinista perinteisen sijoittajan näkökulmasta. Linkki vie Arvopaperin nettijulkaisuun joka ei ole yhtä laaja kuin digi- ja paperilehdessä julkaistu juttu.

23.12


Kurssi on noussut vuoden 2016 aikana 80%

Bitcoinin kurssi on noussut viimeviikkojen aikana ja bitcoinin markkina-arvo on ylittänyt kaikkienaikojen ennätyksen, markkina-arvo on nyt dollareissa 13,94 miljardia. Aiempi huippu oli 13,85 miljardia dollaria vuodelta 2013 jolloin nähtiin myös kaikkienaikojen korkein bitcoin kurssi-arvo. Kurssi on käynyt 22.12 suurimmissa pörsseissä 870 dollarin arvossa. Vuoden 2016 alusta kurssi on noussut 80%.

Mikä nostaa kurssia?

Siihen ei ole mitään yhtä yksittäistä syytä vaan arvioiden mukaan nousu johtuu useasta eri syystä. Alla listattuna tärkeimmät syyt:

  • Bitcoinin käyttö on lisääntynyt huimasti. Siirtojen määrä verkossa on kasvanut tasaisesti. Käyttäjiä tulee kokoajan lisää, jolloin myöskin maksuja vastaanottavia kauppoja tulee lisää. Tämä aiheuttaa positiivisen oravanpyörän ja myöskin arvonnousua. Myöskin osa ns. holdaajista on käyttänyt osan bitcoineistaan koska arvo on noussut.
  • Myöskin suurin Bitcoin maksuja vastaanottava ja kauppiaille välittävä palvelu Bitpay on kertonut kasvusta maksujen välityksessä.
  • Kehittyvissä maissa on huomattu bitcoinin edut verrattuna perinteiseen pankki-infraan. Monessa kehittyvässä maassa bitcoin voi olla myös ainoa vaihtoehto jos pankkitiliä ei ole saatavissa eikä ole mitään muutakaan maksutapaa maksaa ja ottaaa vastaan maksusuoritus verkossa.

Kuten yltä nähdään, mikään yksittäinen syy ei ole varsinaisesti nousun takana vaan kasvu bitcoinin käytössä eri osa-alueilla. On mielenkiintoista nähdä jatkuuko samanlainen kasvu jatkossakin vai nähdäänkö käytön taantuma. Kehittyvissä maissa on vielä paljon ihmisiä jotka eivät vielä käytä bitcoinia mutta tulevat mahdollisesti käyttämän sitä. Bitcoinin käyttöä kehittyvissä maissa puoltaa edellä mainittu pankki-infran puuttelisuus ja se että mm. sähkönjakelu ei ole taattua jatkuvasti jolloin erinlaiset mobiililaitteet toimivat tälläisessä ympäristössä hyvin koska akku ei ole riippuvainen jatkuvata sähkövirrasta. Lisäksi bitcoinin käyttö on edullista mikä on merkittävä syy monelle käyttää sitä, niin kehittyvissä maissa kuin länsimaissa. Unohtamatta myöskään sen nopeutta maksuissa, varsinkin maksessa ulkomaille.

23.12


Trumpin voitto USAn presidentin vaaleissa nosti bitcoinin arvoa

Bitcoinin arvo nousi Bitcoin kauppaa käyvissä pörsseissä yhdysvaltain presidentin vaalien tuloksen selvittyä. Nyt arvon nousu on tasaantunut ja kurssi on tällä hetkellä 13.11 n. 640 €.

Mitään yhtä selkeää syytä arvon nousulle ei ole, mutta on spekuloitu että syynä olisi osakemarkkinoiden lasku ja epävarmuus tulevaisuudesta vaalitukosen selvittyä. Osa arvopapereihin sijoittajista on ostanut bitcoinia. Lisäksi Trumpin uskotaan suosivan vapaata ja säätelemätöntä politiikka kryptovaaluttojen suhteen joka on positiivinen uutinen yrityksille jotka haluvat erikoistua bitcoininin ympärillä käytävään liiketoimintaan yhdysvalloissa.

Tämä on jonkinlainen osoitus realimailmasta että bitcoin on kullan kaltainen vaihtoehto perinteisille arvopapereille talouden epävarmoina aikoina. On mielenkiintosita nähdä jääkö arvon nousu pysyväksi vai nähdäänkö rajuja pudotuksia bitcoinin arvossa. Bitcoinin arvo on kestänyt taannoisen suuren bitcoin pörssin kräkkeröinnin aiheuttaman rajun arvon laskun ja on jo tovi sitten noussut yli kräkkeröintiä edeltävälle arvolle ja sen yli.

13.11


 

Pohjoismaiden johtava Bitcoin-palveluntarjoaja Prasos Oy on ostanut Hemmo Group Oy:ltä kauppiaspalvelu Bitcoinkaupat.comin

Suomalainen Prasos Oy on ostanut elokuussa Hemmo Group Oy:ota kauppiaspalvelu Bitcoinkaupat.comin. Bitcoinkaupat.com tarjoaa yrityksille palvelua jolla he voivat ottaa vastaan bitcoinmaksuja.

"Yhtiömme on tähän mennessä keskittynyt bitcoin-vaihtopalveluiden tarjoamiseen ja nyt haluamme myös tarjota yrityksille helppoa ja turvallista tapaa ottaa bitcoinit maksuvälineeksi. Bitcoinkauppojen ratkaisun avulla kauppias saa Bitcoin-maksut helposti käyttöön, ja voi valita tilitystavaksi bitcoinit, eurot, tai molemmat. Bitcoinkauppojen palvelun avulla esimerkiksi Auto-Outlet on myynyt jo useita Tesloja bitcoineilla, joten palvelu soveltuu hyvin suuriinkin ostoihin" kertoo Prasos Oy:n toimitusjohtaja ja perustajajäsen Henry Brade.

Lue lehdistötiedote.

24.9


 

Lohkopalkkio puoliintuu

Tulevana lauantaina 9.7.2016 bitcoinin lohkopalkkio puolittuu nykyisestä 25:sta 12,5 bitcoiniin.

Aiheen ympärille tullaan järjestetämään Suomessa muutamia tapahtumia kuten bitcoin puoliintumisjuhla Helsingissä ja Jyväskylässä bitcoin halving party.

Lue lisää itse lohkopalkkion puoliintumisesta täältä.

7.7


Tesla myyty bitcoineilla

https://www.facebook.com/events/560746684105980/8

 

Tervetuloa viettämään bitcoin-kesäpäivää ja saunailtaa sekä siinä ohessa juhlistamaan bitcoinin halvingia eli lohkopalkkion puolittumista.

Helsingin Bitcoin-Meetup-ryhmä järjestää yhdessä kotimaisten bitcoin-yritysten Bittiraha.fi :n sekä LocalBitcoins.com :n kanssa vapaamuotoisen kesäpäivän sekä saunaillan bitcoinin historiallisen merkkipaalun kunniaksi.

Bitcoinin lohkopalkkiohan puolittuu aina 210 000 lohkon välein eli noin joka neljäs vuosi ja tämänhetkisen arvion mukaan puoliintuminen tapahtuisi 10.7.2016 (http://bitcoinclock.com/ ). Tämä on jälleen historiallinen hetki bitcoin-maailmassa ja tämän kunniaksi olisi mukava juhlistaa tätä kryptovaluuttaporukalla.

Ajatuksena on, että vietettäisiin puoliintumista seuraavana viikonloppuna vapaamuotoista rentoa kesäpuistopäivää ulkosalla (tarkempi paikka vahvistetaan tässä kesäkuussa). Mukaan petankkeja/mölkkyjä/frisbeeta jne. sekä omia eväitä. Päivä tulisi tästä jatkumaan saunaillan merkeissä (saunatila vahvistetaan tässä kesäkuun aikana). Halukkaat toki jatkavat sitten iltaa pidemmälle.

Tapahtuma on avoin kaikille bitcoinista ja kryptovaluutoista kiinnostuneille ja sen on tarkoitus olla rento, vapaamuotoinen ja maksuton. Toivomme, että osoittaisit mahdollista kiinnostusta/osallistumista FB:n event-napeilla tai vaikka tähän viestiketjuun, jotta saadaan noin suurin piirtein tietää kuinka suurta saunaa oltaisiin varaamassa.

Ohjelmaa päivittyy ja tarkentuu eikä ole mitenkään lyöty vielä lukkoon ja ideoita paikasta ja saunasta saa heittää. Tämänhetkisenä puistoajatuksena voisi olla Alppipuisto. Ja kun heinäkuussa voi sataa myös räntää, niin otamme mielellämme ajatuksia vastaan myös backup-paikasta sadepäivän varalta. Ajatuksia siis ilmaan! :slight_smile:

Ilmoittaudu siis mukaan ja tule viettämään mukavaa kesäpäivää ulkoillen ja saunoen. Ja tule ennen kaikkea mukaan juhlistamaan merkittävää merkkipaalua bitcoinin historiassa!

Tervetuloa!

21.6

 


 

 

Bitcoin teemaviikko käynnissä Helsingissä

Bittiraha.fi, Tietosuojakone ja Bitcoin-Corner sekä Local Bitcoins järjesteävät parhaillaan Helsingissä menevän Bitcoin aiheisen teemaviikon jossa tehdään mm. Kampin kauppakeskuksessa Bitcoinia tutuksi ihmisille. Teemaviikkon kuuluu paljon muutakin ohjelmaa.

Lue lisää tästä sekä tästä.

Bittiraha.fi (Prasos Oy:n) toimitusjohtaja Henry Brade oli maanantai-aamuna Radio Rockin vieraana. Kuuntele podcast tästä.

19.8.2015


 

Ylen puoli seitsemän ohjelmassa Bitcoinista noin kohdasta 22 minuuttia. Huomenna samassa ohjelmassa jatkoa tämän päivän jutulle.


 Bitcoin rantautui Ylöjärvelle 1.11


 Ruotsalainen Klarna ottaa Bitcoinit maksuvaihtoehdoksi verkkomaksuihin. 20.10

Ylen Docventures jälkikeskustelu ohjelmassa keskiviikkona 15.10 keskusteltiin hetken aikaan Bitcoineista. Ohjelman toinen vieras Mikko Hyppönen uskoi Bitcoinin tai jonkun vastaavan kryptovaluutan mullistavan pankkien roolin tulevaisuudessa. 19.10

 

The Rise and Rise of Bitcoin -dokumentti on julkaistu. Elokuva on katsottavissa mm. Vimeosta vuokraamalla tai omaksi ostamalla, elokuvan tekijöiden omilta sivuilta elokuvan voi ostaa Bitcoineilla sekä vuokrata ja ostaa Itunestista. Elokuvan tekijöille voi myös lahjoittaa Bitcoineja ja se olisikin suotavaa jos elokuvan lataa esim vertaisverkoista.

Elokuva on hyvä yleiskatsaus Bitcoinin historiasta ja moni alan nykyinen ja edesmennyt yritys on esillä elokuvassa kertoen näiden problematiikasta Yhdysvaltain halinnon suhtautumisesta alan yrityksiin. Lisäksi dramaattiset kurssin laskut ja nousut kerrotaan elokuvassa. Elokuva onkin suositeltavaa katsottavaa jokaisella joka on kiinnostunut Bitconeista. 17.10

Elokuvan tekijän sivut.

The Rise and Rise of Bitcoin Vimeossa.

Traileri Youtubessa.

Lahjoitusosoite elokuvalle.


 

MPC: PayPal otti käyttöön Bitcoin tuen 18.9

Bittiraha.fi: Air Baltic hyväksyy Bitcoinit 11.9

Madventurerisin uusin kirja on mahdollista ostaa bitconeilla. 3.9


 

IT-Viikko: Voiko Bitcoineilla kiertää rahankeräyslakia 29.8

New Yorkiin ensimmäinen Bitcoin automaatti.

Manthattanin West Villagessa on avattu 22.8 illalla paikallista aikaa ensimmäinen Bitccoin automaatti. Kuten suomalaiset automaatit, tämäkin hyväksyy ainoastaan seteleitä. 26.8

Wikipediaan voi tehdä lahjoituksia Bitcoineilla. 14.8

Yle: Virtuaalirahan ympärille syntyy uusia yrityksiä - "Nörtit omaksuneet tosi hyvin" 12.8


 

Bittiraha.fi: Dell ottanut käyttöön Bitcoinit verkkokaupassaan.

Ukko.fi palvelun kautta voi laskuttaa tai maksaa palkat bitcoineina. 10.6


 

Martti Malmi: hallussani oli 50 miljoonan euron edestä bitcoineja 8.5
ESS: Lahdessa Bitcoin taksi 5.5
Tietokone: Opiskelijat bitcoin koekaaniineiksi: "tässä rahaa käytä miten haluat" 30.4(c) bitcoinsuomi.fi 2014-2019 |


   
Bitcoin kurssi
 


Get it on Google Play

;