Artikkelit - bitcoinsuomi
×

Message

The mail function has been disabled by an administrator.

 

 

Siilinjärveläinen Ostosmarket on pitkän linjan Bitcoin-konkari Bitcoin maksujen vastaanotossa

 

 

 

13.11.2014

 

Siilinjärvellä sijaitseva Ostosmarket on luonnollisten tuotteiden erikoisliike. Valikoima koostuu ravinteikkaista luomuelintarvikkeista ja muista luonnollisista tuotteista. Ostosmarket-myymälä sijaitsee Siilinjärven Toivalassa ja verkkokauppa toimii osoitteessa Ostosmarket.fi. Myymälässä on myös Bittimaatti, eli Bitcoin-ostoautomaatti, josta löytyy lisätietoa osoitteesta Bittimaatti.fi

.

 

Ostomarket on todennäköiseti Suomen ensimmäinen Bitcoinit maksuvälineeksi hyväksynyt kauppa.

 

Ostosmarketin verkkokaupassa on voinut maksaa Bitcoineilla elokuusta 2012 ja myymälässä heinäkuun ensimmäisestä 2013 alkaen. Mainittakoon että Ostomarketissa käy kryptovaluutoista Bitcoinin lisäksi myös Litecoin, Peercoin, Dogecoin sekä myymälässä myös uusi Suomalainen kryptovaluutta FIMK. Verkkokauppaan tulee myöhemmin myös FIMK maksuvaihtoehdoksi.

 

 

 

- Mistä ajatus ottaa Bitcoinit käyttöön yrityksessänne tuli?

 

Olimme tutustuneet Bitcoiniin ja sen ideaan. Huomasimme siinä paljon potentiaalia ja sitä oli edullisempaa vastaanottaa kuin euroja verkkomaksupainikkeilla. Halusimme myös itse käyttää sitä henkilökohtaisesti, joten sen hyväksyminen oli suorastaan mukavaa. Uskoimme saavamme lisää asiakkaita hyväksymällä Bitcoin-maksut.

 

 

- Kuinka paljon noin suunnilleen asiakkaista maksaa Bitcoineilla?

 

Tällä hetkellä noin 13 % verkkokauppamme tilauksista maksetaan bitcoineilla.

 

 

- Oliko mielestänne Bitcoinin käyttöön ottaminen teknisesti helppoa? Entä hallinnollisesti?

 

Kyllä. Verkkokauppaamme löytyi valmis moduuli ja asia vaati vain vähän teknistä osaamista, jota meiltä löytyi jo valmiiksi itseltämme. Ilman tietoteknistä osaamista toteutus olisi voinut olla helpompi esim. BitPay:n avulla. Päätös bitcoinien hyväksymisestä maksuna oli yksimielinen.

Mainittakoon että verkkokaupan aloitushetkellä BitPay ei ollut tarjolla verkkokauppaamme, joten kehitimme oman järjestelmän, ja että myymälässä käytämme BitPay-järjestelmää jonka olemme todenneet erittäin varmaksi ja luotettavaksi. BitPayn käyttö on ollut vaivatonta opettaa myös uudelle myyjälle. 

 

 

- Onko teillä ollut ongelmia tai epäselvyyttä miten kirjata kirjanpitoon Bitcoinilla vastaanotettu maksu tai miten ilmoittaa verottajalle vastanaotetuista Bitcoin maksuista?

 

Olemme onnistuneet löytämään tarvittavat tiedot ja kirjanpito on sujunut bitcoinien osalta hyvin. Aluksi se teetti vähän työtä, mutta kun asian oivalsi se olikin helpompaa kuin aluksi luulimmekaan.

 

 

- Mikä on ollut verottajan suhtautuminen Bitcoiniin?

 

Yrityksemme ja verottajan kesken ei ole käyty keskusteluja Bitcoiniin liittyen, mutta yleinen suhtautuminen ei liene ole ollut kaikilta osin täysin ongelmatonta.

 

 

- Vaihdatteko Bitcoinit euroiksi vai pidättekö esimerksi osan myyntituloina saaduista Bitcoineina?

 

Kaikki myyntituloina saadut bitcoinit tulevat meille bitcoineina. Säilytämme bitcoineja ja teemme niillä mahdollisimman paljon hankintoja.

 

 

- Pystyttekö ostamaan Bitcoinilla yritykseenne tavaraoita tai palveluita?

 

Kyllä. Tällä hetkellä pystymme maksamaan bitcoineilla mm. palvelinkuluja, verkkotunnuksia sekä palkkoja. Joensuulaisesta Mokkamaasta olemme joskus tilanneet toimistolle kahvia bitcoineilla maksaen ja välillä pystyy maksamaan satunnaisia hankintoja bitcoineilla - suurimmista mainittakoon auto ja kannettava tietokone.

 

Myytäviä tuotteita olemme hankkineet bitcoineilla vain Bees Brothersilta Yhdysvalloista. Tämä ei johdu siitä ettemmekö tahtoisi, vaan siitä etteivät bitcoinit käy maksuna tavarantoimittajillemme. Olemme kysyneet sitä heiltä useasti, mutta ilmeisesti riittävän moni ei ole asiaa kysynyt tai bitcoinien hyväksymisestä ei nähdä olevan mitään hyötyä. Totuus kuitenkin on se, että me ainakin keskittäisimme ostoksiamme sille tavarantoimittajallemme, jolle bitcoinit kävisivät ensimmäisenä.

 

 

 

Kiitos Aleksi Räisä / Luomukauppias haastattelusta!

 

 

 

 

 

 

Monipuolinen konsoli- ja PC-pelien kauppa Helsingin keskustassa ja netissä jossa voi maksaa Bitcoineilla

 

 

15.11.2014

 

Bitcoinsuomi.fi haastatteli Konsolinetin omistajaa Juho Korkeanojaa.

 

 

Konsolinet on vuonna 2000 perustettu konsoli- ja PC-pelien kauppa jolla on myymälä sekä nettikauppa. Myymälä sijaitsee Helsingin keskustassa Kauppakeskus Kampin 5. kerroksessa.

 

 

"Olemme aina panostaneet firman kehittämiseen, ja Bitcoinin käyttöönotto oli meille melko itsestään selvä toimenpide koska haluamme olla kehityksen eturintamassa mukana." Toteaa Juha Korkeanoja Konsolinetistä.

 

 

 

- Koska olette ottaneet Bitcoinit käyttöön yrityksessänne?

 

Kesällä 2014 .

 

 

- Mistä ajatus ottaa Bitcoinit käyttöön yrityksessänne tuli?

 

Luin lehtijuttuja muista käyttöönottajista ja kun nettisivujemme toimittaja lisäsi tämän maksuvaihtoehdoksi, niin otimme sen heti käyttöön.

 

- Kuinka paljon noin suunnilleen Konsolinetin asiakkaista maksaa Bitcoineilla?

 

Viime kuussa 0,075% :)

 

- Oliko mielestänne Bitcoinin käyttöönottaminen teknisesti ja hallinnollisesti helppoa?

 

Ei mitenkään hirveän hankalaa, mutta kuitenkin hankalampaa kuin normaalien suomalaisten vaihtoehtojen käyttöönotto.

 

- Onko teillä ollut ongelmia tai epäselvyyttä miten kirjata kirjanpitoon tai miten ilmoittaa verottajalle vastaanotetuista Bitcoin maksuista?

 

Ei, maksut tulevat euroina heti tilillemme kuten muutkin maksut.

 

- Mikä on ollut verottajan suhtautuminen Bitcoiniin?

 

Ei ole ollut huomauttamista.

 

- Vaihdatteko Bitcoinit euroiksi vai pidättekö osan myyntituloina saaduista Bitcoineista?

 

Vaihdamme Bitcoinit heti euroiksi.

 

- Pystyttekö ostamaan Bitcoinilla yritykseenne tavaroita tai palveluita?

 

Ei taida olla mahdollista, emme vähään aikaan ole kysyneet.

 

 

Bitcoinsuomi.fi kiittää Konsolinettiä haastattelusta!

 (c) bitcoinsuomi.fi 2014-2019 |


   
Bitcoin kurssi
 


Get it on Google Play

;