Etusivu - bitcoinsuomi
×

Message

The mail function has been disabled by an administrator.

Bitcoin kaikkien aikojen huippulukemissa! Lue Uutiset osiosta lisää.

 

Tervetuloa bitcoinsuomi.fi sivuille!

Bitcoin (lyhenne: BTC) on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva digitaalinen valuutta, jonka loi Satoshi Nakamoto -nimimerkkiä käyttänyt henkilö tai taho vuonna 2008.
Lähde: Suomenkielinen Wikipedia.

Bitcoinin käyttö yleistyy mailmanlaajuisesti jatkuvasti. Bitcoinilla voi nyt jo ostaa oikeastaan mitä tahansa mitä myös perinteisillä valuutoilla. Bitcoinin vahvuus perinteisiin valuttuoihin on se että se on täysin riippumaton kolmansista osapuolista. Ei tarvitse olla pankkeja, ei maksunvälittäjiä, voit käyttää rahaa täysin anonyymisti. Myöskin kaikki nuo edellä mainitut palvelut ovat käytettävissä bitcoinissa, voit antaa bitcoin varojesi säilytyksen kolmannelle osapuolelle tai käyttää esim maksunjen vastaanototossa maksuvälittäjää joka muuttaa vastaanotetut bitcoinit automaattisesti esimerkiksi euroiksi ja myöskin bitcoineja voit käyttää samalla tavalla kuin perinteistä valuttaa siten että bitcoin siirron välillä jää tieto (myyjän ja ostajan välillä) keneltä bitcoinit ovat tulleet ja kenelle ne menevät.

Bitcoinia ei hallitse mikään taho ja se on myös suojassa inflaatiolta koska bitcoinien määrä on rajattu 21 miljoonaan. Riippumattomuus pankeista luo valtavia mahdollisuksia kehitysmaihin joista puuttuu pankki ja muu maksuväline infra. Ihmisillä joilla ei ole pankkitiliä, on kuitenkin mahdollisuus olla bitcoin lompakko jossa he säilyttävät varojaan ja josta he maksavat.

Lue täältä lisää bitcoinin käyttömahdollisuukista.

Mikä bitcoin on? Tässä artikkelissa on kerrotaan yksinkertaisesti ja loogisesti mistä bitcoinista on kyse.

Bitcoin käyttäjiä tai bitcoineja omistavia henkilöiitä on vaikea arvioida tarkasti mailmanlaajuisesti mutta esim. Blockchain.info on ilmoittanut että heillä on 2 miljoonaa lompakkoa. Tämän lisäksi on lukuisia muita online lompakkopalveluita sekä eri laitealustoilla olevia lompakoita kuten tietokone, älypuhelin tai tabletteissa. Lisäksi bitcoineja voi säilyttää paperilompakoissa tai ns. fyysisisä Bitcoin kolikoissa. Karkea arvio mailman kaikista bitcoin lompakoista lienee n. 5-10 miljoonan väliltä.

Bitcoin lompakoista on osa hyläytty (unohdettu, tuhoutunut vahingossa, hävitetty tieto mistä lompakko löytyy jne.) joten aktiivisa lompakoita joissa säilytetään bitcoineja ja käytetään mahdollisesti tuotteiden tai palveluiden ostamiseen on mahdoton sanoa mutta karkea arvio on 2,5-5 miljoonaa mailmanlaajuisesti.

Huom. yllä olevat luvut käyttäjämääristä ovat ilman lähdettä ja perustuvat vain arvioihin mitä eri lähteistä käyttäjämääristä on arvioitu. Suhtaudu siiis eriittäin varauksella! Lisäksi jos teillä on parempi arvio lukemista niin mielellä otamme tiedon vastaan. :)

Bitcoinsuomi.fi sivuille on koottu tietoa, uusisia ja linkkejä ensisijaisesti suomalaisiin bitcoin aiheisiin sivuihin, palveluihin ja foorumeihin. Sivuston tarkoitus on olla tietopaketti jokaiselle jota kiinnostaa bitcoin suomessa. Sen käyttömahdollisuudet, mistä hankkia sitä, missä maksaa sillä jne.

Haluan alkaa käyttämään bitcoinia. Miten minun pitää toimia?


- Tutustu huolellisesti tämän sivun linkkien sisältöön
- Hanki Bitcoin lompakko. Vaihtoehtoja on useita. Kts. kohta bitcoin lompakot tältä sivulta
- Osta bitcoineja niitä tarjoavilta yrityksiltä tai ns. mainaa eli louhi niitä itse.(c) bitcoinsuomi.fi 2014-2019 |


   
Bitcoin kurssi
 


Get it on Google Play

;