fi - bitcoinsuomi

Bitcoin kaikkien aikojen huippulukemissa! Lue Uutiset osiosta lisää.

 

Tervetuloa bitcoinsuomi.fi sivuille!

Bitcoin (lyhenne: BTC) on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva digitaalinen valuutta, jonka loi Satoshi Nakamoto -nimimerkkiä käyttänyt henkilö tai taho vuonna 2008.
Lähde: Suomenkielinen Wikipedia.

Bitcoinin käyttö yleistyy mailmanlaajuisesti jatkuvasti. Bitcoinilla voi nyt jo ostaa oikeastaan mitä tahansa mitä myös perinteisillä valuutoilla. Bitcoinin vahvuus perinteisiin valuttuoihin on se että se on täysin riippumaton kolmansista osapuolista. Ei tarvitse olla pankkeja, ei maksunvälittäjiä, voit käyttää rahaa täysin anonyymisti. Myöskin kaikki nuo edellä mainitut palvelut ovat käytettävissä bitcoinissa, voit antaa bitcoin varojesi säilytyksen kolmannelle osapuolelle tai käyttää esim maksunjen vastaanototossa maksuvälittäjää joka muuttaa vastaanotetut bitcoinit automaattisesti esimerkiksi euroiksi ja myöskin bitcoineja voit käyttää samalla tavalla kuin perinteistä valuttaa siten että bitcoin siirron välillä jää tieto (myyjän ja ostajan välillä) keneltä bitcoinit ovat tulleet ja kenelle ne menevät.

Bitcoinia ei hallitse mikään taho ja se on myös suojassa inflaatiolta koska bitcoinien määrä on rajattu 21 miljoonaan. Riippumattomuus pankeista luo valtavia mahdollisuksia kehitysmaihin joista puuttuu pankki ja muu maksuväline infra. Ihmisillä joilla ei ole pankkitiliä, on kuitenkin mahdollisuus olla bitcoin lompakko jossa he säilyttävät varojaan ja josta he maksavat.

Lue täältä lisää bitcoinin käyttömahdollisuukista.

Mikä bitcoin on? Tässä artikkelissa on kerrotaan yksinkertaisesti ja loogisesti mistä bitcoinista on kyse.

Bitcoin käyttäjiä tai bitcoineja omistavia henkilöiitä on vaikea arvioida tarkasti mailmanlaajuisesti mutta esim. Blockchain.info on ilmoittanut että heillä on 2 miljoonaa lompakkoa. Tämän lisäksi on lukuisia muita online lompakkopalveluita sekä eri laitealustoilla olevia lompakoita kuten tietokone, älypuhelin tai tabletteissa. Lisäksi bitcoineja voi säilyttää paperilompakoissa tai ns. fyysisisä Bitcoin kolikoissa. Karkea arvio mailman kaikista bitcoin lompakoista lienee n. 5-10 miljoonan väliltä.

Bitcoin lompakoista on osa hyläytty (unohdettu, tuhoutunut vahingossa, hävitetty tieto mistä lompakko löytyy jne.) joten aktiivisa lompakoita joissa säilytetään bitcoineja ja käytetään mahdollisesti tuotteiden tai palveluiden ostamiseen on mahdoton sanoa mutta karkea arvio on 2,5-5 miljoonaa mailmanlaajuisesti.

Huom. yllä olevat luvut käyttäjämääristä ovat ilman lähdettä ja perustuvat vain arvioihin mitä eri lähteistä käyttäjämääristä on arvioitu. Suhtaudu siiis eriittäin varauksella! Lisäksi jos teillä on parempi arvio lukemista niin mielellä otamme tiedon vastaan. :)

Bitcoinsuomi.fi sivuille on koottu tietoa, uusisia ja linkkejä ensisijaisesti suomalaisiin bitcoin aiheisiin sivuihin, palveluihin ja foorumeihin. Sivuston tarkoitus on olla tietopaketti jokaiselle jota kiinnostaa bitcoin suomessa. Sen käyttömahdollisuudet, mistä hankkia sitä, missä maksaa sillä jne.

Haluan alkaa käyttämään bitcoinia. Miten minun pitää toimia?


- Tutustu huolellisesti tämän sivun linkkien sisältöön
- Hanki Bitcoin lompakko. Vaihtoehtoja on useita. Kts. kohta bitcoin lompakot tältä sivulta
- Osta bitcoineja niitä tarjoavilta yrityksiltä tai ns. mainaa eli louhi niitä itse.

Kirjoita kommentti (0 kommenttia)

 

Bitcoinin arvo nousi Bitcoin kauppaa käyvissä pörsseissä yhdysvaltain presidentin vaalien tuloksen selvittyä. Nyt arvon nousu on tasaantunut ja kurssi on tällä hetkellä 13.11 n. 640 €.

Mitään yhtä selkeää syytä arvon nousulle ei ole, mutta on spekuloitu että syynä olisi osakemarkkinoiden lasku ja epävarmuus tulevaisuudesta vaalitukosen selvittyä. Osa arvopapereihin sijoittajista on ostanut bitcoinia. Lisäksi Trumpin uskotaan suosivan vapaata ja säätelemätöntä politiikka kryptovaaluttojen suhteen joka on positiivinen uutinen yrityksille jotka haluvat erikoistua bitcoininin ympärillä käytävään liiketoimintaan yhdysvalloissa.

Tämä on jonkinlainen osoitus realimailmasta että bitcoin on kullan kaltainen vaihtoehto perinteisille arvopapereille talouden epävarmoina aikoina. On mielenkiintosita nähdä jääkö arvon nousu pysyväksi vai nähdäänkö rajuja pudotuksia bitcoinin arvossa. Bitcoinin arvo on kestänyt taannoisen suuren bitcoin pörssin kräkkeröinnin aiheuttaman rajun arvon laskun ja on jo tovi sitten noussut yli kräkkeröintiä edeltävälle arvolle ja sen yli.

Kirjoita kommentti (0 kommenttia)

Suomalainen Prasos Oy on ostanut elokuussa Hemmo Group Oy:ota kauppiaspalvelu Bitcoinkaupat.comin. Bitcoinkaupat.com tarjoaa yrityksille palvelua jolla he voivat ottaa vastaan bitcoinmaksuja.

"Yhtiömme on tähän mennessä keskittynyt bitcoin-vaihtopalveluiden tarjoamiseen ja nyt haluamme myös tarjota yrityksille helppoa ja turvallista tapaa ottaa bitcoinit maksuvälineeksi. Bitcoinkauppojen ratkaisun avulla kauppias saa Bitcoin-maksut helposti käyttöön, ja voi valita tilitystavaksi bitcoinit, eurot, tai molemmat. Bitcoinkauppojen palvelun avulla esimerkiksi Auto-Outlet on myynyt jo useita Tesloja bitcoineilla, joten palvelu soveltuu hyvin suuriinkin ostoihin" kertoo Prasos Oy:n toimitusjohtaja ja perustajajäsen Henry Brade.

Lue lehdistötiedote.

Kirjoita kommentti (0 kommenttia)

Tulevana lauantaina 9.7.2016 bitcoinin lohkopalkkio puolittuu nykyisestä 25:sta 12,5 bitcoiniin.

Aiheen ympärille tullaan järjestetämään Suomessa muutamia tapahtumia kuten bitcoin puoliintumisjuhla Helsingissä ja Jyväskylässä bitcoin halving party.

Lue lisää itse lohkopalkkion puoliintumisesta täältä.

Kirjoita kommentti (0 kommenttia)


(c) bitcoinsuomi.fi 2014-2017 | info@bitcoinsuomi.fi


   
Bitcoin kurssi
 Pizza-online.fi:stä tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi netistä!


Get it on Google Play

pikaruoka.net taksifoorumi.com
;